Pesto’s

Pesto’s kun je op veel verschillende manieren verwerken in een gerecht bijvoorbeeld, als spread voor op brood, door de pasta, of op een toastje. Maar is ook heerlijk te verwerken in een ovenschotel of als extra toevoeging bij groenten. Experimenteer en ervaar zelf hoe je je gerechten nog smaakvoller kunt maken.

Tomatenpesto

Circa 350 ml

  • 50 g macademianoten, ongezouten en ongebrand
  • 2 bosuitjes
  • 150 g zongedroogde tomaten, op olie
  • 25 g basilicum, vers
  • 1 teen knoflook
  • 90 ml olijfolie, extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g pecorino kaas
  • Snufje zeezout

Bereiding

  1. Rooster de macademianoten op een zacht vuur.
  2. Snijd de bosui fijn.
  3. Rasp de pecorino kaas.
  4. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng het tot een smeuïge pesto. (Dit kun je ook met de staafmixer doen.)
  5. Schep de pesto in een afsluitbaar potje.


Boerenkoolpesto

Circa 350 ml

  • 100 g boerenkool, vers
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 120 ml olijfolie, extra vierge
  • 1 el citroensap, vers
  • 75 g pecorino kaas
  • Snufje zeezout

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten op een zacht vuur.
  2. Rasp de pecorino kaas.
  3. Doe de boerenkool, knoflook, geroosterde pijnboompitten, olijfolie, citroensap, pecorino kaas en een snufje zeezout in een keukenmachine en mengen het tot een smeuïge pesto. Dit kun je ook met de staafmixer doen.
  4. Schep de pesto in een afsluitbaar potje.