De voordelen van een sterke CORE

Onder CORE verstaan we de rompspieren oftewel de buik-, bil, rug-, borst- en schouderspieren. Je CORE noem je ook wel je krachtcentrum en heeft als voorname functie lichaamsdelen met elkaar verbinden, stabiliseren en mobiliseren. Regelmatig oefeningen doen die je CORE versterken is een echte aanrader. Een goed getrainde CORE zorgt voor:

  • Betere functionaliteit
  • Meer kracht
  • Minder kans op blessures
  • Optimale bewegelijkheid

CXWORX is een training speciaal ontwikkeld voor het sterker maken van je CORE. In 30 minuten train je alle spieren van je romp, hierbij maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht, maar ook weerstandselastieken en losse gewichten. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede techniek zodat je ook in het dagelijks leven je meer bewust bent van een goede houding. Het grote voordeel van CXWORX is dat de docenten bij alle oefeningen opties geven zodat iedere deelnemer op eigen niveau kan trainen.

Benieuwd of CXWORX ook voor jou een geschikte training is? Bekijk hier het up-to-date trainingsrooster om te kijken wanneer CXWORX wordt verzorgd en meld je aan voor een proefles.