Power Yoga

Power Yoga is een energieke en dynamische vorm van yoga die zich kenmerkt door twee belangrijke elementen:

  1. Het beoefenen van houdingen, ook wel asana’s genaamd. Deze asana’s zijn gegroepeerd in negen series. Elke serie heeft een duidelijke doelstelling als warming up, kracht, lenigheid, balans, ontspanning.
  2. De ademhaling, ook wel de ujjayi ademhaling genaamd. De ujjayi ademhaling is een keelademhaling en wordt gedurende de hele Power Yoga les gekoppeld aan de asana’s. Iedere beweging is een in- of uitademing.

Het regelmatig beoefenen van de asana’s zorgt voor een flexibel lichaam, sterke spieren en een goede conditie. Door bewegen te combineren met de ujjayi ademhaling wordt er enorm veel energie en warmte in het lichaam opgewekt. Gif- en afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd en de gezondheid van de organen zal merkbaar verbeteren. Power Yoga is een training waarbij de geest volledig tot rust komt. Het is een moment voor jezelf, een rustpunt in onze hectische samenleving. Door het beoefen van Power Yoga kan men stressvolle situaties beter aan, zal men evenwichtiger zijn en positief in het leven staan. Power Yoga is een investering in jezelf waarbij prestatie niet belangrijk is. De kunst is te genieten van de eenvoud en rust om je heen.