Pilates

Pilates is een bewegingsmethode om het lichaam in evenwicht te brengen. Het merendeel van de oefeningen wordt zittend of liggend op de grond uitgevoerd. Een Pilates training bestaat uit drie verschillende elementen:

  1. Bewust bewegen met beheersing en controle. Dit vergt veel concentratie. Alle aandacht gaat naar de spieren die op dat moment aangespannen worden.
  2. Alle bewegingen komen voort vanuit het krachtcentrum. Met het krachtcentrum worden alle spieren bedoeld die zich in het rompgebied begeven, zoals de buik- en rugspieren.
  3. De bewegingen dienen vloeiend uitgevoerd te worden.

Regelmatig Pilates beoefenen levert veel op. Spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rug- en buikspieren. De wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan. Rondom het bekken wordt alles veel stabieler. De coördinatie wordt verbeterd. Botten worden steviger en gewrichten soepeler. Het lichaam komt dus in evenwicht, de houding wordt verbeterd, zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek. Dit alles heeft ook aangename voordelen voor je dagelijks leven.