Yoga

The Energy Factory, Fitness voor vrouwen, Uden, Yoga, Yin Yoga, Bodybalance

We bieden twee soorten yoga aan. Yin yoga is gericht op rust, kalmte en bezinning. Bodybalance is een dynamische vorm van yoga waarbij flexibiliteit, kracht en evenwicht met elkaar gecombineerd worden. Afhankelijk van je doelstelling kun je zelf een keuze maken welke vorm het beste bij je past. Onderstaand een korte toelichting.

Yin Yoga verwijst naar het Yin & Yang symbool. Yin staat voor: water, vrouwelijk, rust, stilstand, koud, introvert. Yang staat voor: vuur, mannelijk, beweging, warm, actief, extravert. In het dagelijkse leven zijn we gedeeltelijk in Yang als we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden. Wanneer we tot rust komen zijn we in Yin. Belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen Yin & Yang zodat de weegschaal in het midden staat.

Yin Yoga voorziet in een behoefte in Yin energie door op een rustige manier oefeningen te doen die spierspanning doet afnemen. Door langer in een positie te blijven en daar gehele ontspanning in te vinden dringen we door tot in de diepere lagen van het spier- en bindweefsel. Hierdoor ontstaat er meer flexibiliteit en ruimte in de gewrichten en kan de vloeistof die zich tussen de gewrichten bevindt beter in stand worden gehouden.

Ervaring met Yoga is niet vereist. Yin Yoga is tevens uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen als schouder-, rug- en nekklachten. Ook is Yin Yoga geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of herstellende zijn van zwangerschap.

Bodybalance is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Wat zijn de voordelen van Bodybalance beoefenen:

  1. Verbetert de flexibiliteit van gewrichten, je krijgt een groter bewegingsbereik
  2. Verhoogt je core kracht
  3. Verbetert je cardiovasculaire functie
  4. Helpt je calorieën te verbranden
  5. Vermindert je stressniveau
  6. Zorgt voor een blijvend gevoel van welzijn en kalmte
  7. Helpt je beter te concentreren en verhoogt je bewustzijnsniveau

Bekijk het trainingsrooster om te zien wanneer Yin Yoga & Bodybalance verzorgd wordt.