10 Tips voor sporten bij warm weer

Ook met zomerse temperaturen is het goed om in beweging te blijven. Het is wel aan te raden je trainingsschema aan te passen bij warm weer. Zo houd je sporten veilig en verantwoord.

Een training die je bij koeler weer makkelijk vol kunt houden, kun je met warmer weer intensiever ervaren. Je lichaam moet tijdens warm weer meer moeite doen om koel te blijven en de hartslag binnen de perken te houden. Je lichaam verdeelt de energie anders om in balans te blijven. Daar zal je tijdens je training rekening mee moeten houden.

Onderstaand lees je bruikbare tips. Doe er je voordeel mee zodat je ook tijdens de zomermaanden kunt genieten van je trainingsmomenten.

Onze 10 tips

 1. Als je zweet verliest je lichaam water. Bij warm weer transpireer je meer. Drink daarom niet alleen tijdens de training maar ook gedurende de dag meer water dan je normaal doet. ⁣
 2. Zweet bevat niet alleen water maar ook mineralen, ook wel elektrolyten genoemd. Deze mineralen helpen het menselijk lichaam bij het reguleren van de zenuw- en spierfunctie, de zuur-base balans en vochthuishouding. Elektrolyten kun je toevoegen aan je water. Een aanrader is Elete Sportmineralen van Vitals.*⁣
 3. Eet licht verteerbare voeding: groenten en fruit⁣
 4. Draag luchtige kleding: korte broek, mouwloos⁣, geen laagjes
 5. Voel waar je lichaam behoefte aan heeft⁣
 6. Verlaag het gewicht waarmee je traint⁣
 7. Train low impact in plaats van high impact⁣
 8. Verkort de trainingsduur⁣
 9. Train in de ochtend in plaats van in de avond⁣
 10. Volg body & mind trainingen waarbij de hartslag minder verhoogd zoals pilates, yoga, bodybalance⁣

* Aanbieding Elete Sportmineralen

Elete Sportmineralen van Vitals is verkrijgbaar bij onze club. Het bevat natuurlijke elektrolyten die je toe kan voegen aan je bidon die gevuld is met water. Elete Sportmineralen:

 • is een goede aanvulling van verloren elektrolyten tijdens het sporten (of met warm weer)
 • bevat geen suikers, geen calorieën, geen geur-, kleur-, smaak- of zoetstoffen
 • is gemakkelijk in gebruik met behulp van maatbekertje

⁣Clubleden ontvangen 10% korting op de verkoopprijs. Je betaalt €26,95 i.p.v. €29,95. Klik hier om deze aanbieding te bekijken en je aankoop te doen.