Yin Yoga

The Energy Factory, Fitness voor vrouwen, Uden, Yin Yoga, Yoga

Het Yin & Yang symbool zal veel mensen bekend voorkomen. Yin staat voor: water, vrouwelijk, rust, stilstand, koud, introvert. Yang staat voor: vuur, mannelijk, beweging, warm, actief, extravert. In het dagelijkse leven zijn we gedeeltelijk in Yang als we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden. Wanneer we tot rust komen zijn we in Yin. Belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen Yin & Yang zodat de weegschaal in het midden staat. Yin Yoga voorziet in een behoefte in Yin energie door op een rustige manier oefeningen te doen die spierspanning doet afnemen.

Door langer in een positie te blijven en daar gehele ontspanning in te vinden dringen we door tot in de diepere lagen van het spier- en bindweefsel. Hierdoor ontstaat er meer flexibiliteit en ruimte in de gewrichten en kan de vloeistof die zich tussen de gewrichten bevindt beter in stand worden gehouden.

Ervaring met Yoga is niet vereist. Yin Yoga is tevens uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen als schouder-, rug- en nekklachten. Ook is Yin Yoga geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of herstellende zijn van zwangerschap.

Bekijk het trainingsrooster om te zien wanneer Yin Yoga verzorgd wordt.