Couscous salade met zoetzure courgette

Dit recept haalt het zomergevoel in je naar boven. De frisse couscous salade combineert perfect met de zoetzure smaak van de courgette. Heerlijk eten met vrienden op een lange, zwoele zomeravond. Serveer er een goed glas wijn bij en je avond kan niet meer stuk. Enjoy! 🥂

Dit recept is voor 6 personen

Je start met de bereiding van de zoetzure courgette. Als deze staat af te koelen maak je de couscous salade.

Zoetzure courgette

  • 3 courgettes
  • 3 tenen knoflook
  • 180 g zongedroogde tomaten
  • 100 ml  balsamico azijn, wit
  • 3 el honing
  • snufje zwarte peper & zeezout

Bereiding

  1. Laat de tomaten uitlekken. Vang 4 eetlepels olie op.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 2 cm.
  3. Verhit de opgevangen olie uit het potje in een hapjespan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Snijd ondertussen de tenen knoflook in plakjes. Halveer de tomaten. Voeg samen met de knoflook en honing toe aan de courgette en bak 2 minuten. Schep om en breng op smaak met een snufje zwarte peper en zeezout. Blus af met de azijn en zet het vuur uit. Laat ongeveer 30 minuten afkoelen.

Couscous salade

  • 1 pak couscous, volkoren
  • 100 g feta
  • 100 g walnoten
  • 1 ui, rood
  • 1 puntpaprika, rood
  • 1 komkommer
  • 5 dadels, medjoul
  • 2 takjes munt, vers
  • scheut olijfolie, extra vierge
  • scheut balsamico azijn, wit
  • snufje zwarte peper & zeezout
  • 1/2 citroen

Bereiding 

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking
  2. Snipper de ui
  3. Ontdoen de puntpaprika van de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Halveer de komkommer, haal de zachte kern er uit met een theelepel. Snijd de komkommer in plakjes.
  5. Ontdoen de dadels van de pitten en snijd in kleine stukjes
  6. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn
  7. Verkruimel de feta
  8. Hak de walnoten fijn
  9. Doe alle ingrediënten in een grote schaal en mengen het goed door elkaar
  10. Voeg een scheut olijfolie en balsamico azijn toe
  11. Maak verder op smaak met een snufje zwarte peper en zeezout
  12. Voeg als laatste het sap van de citroen toe
  13. Mengen alles nog een keer goed door elkaar

Tip! Een salade van groene bladsla kan ook nog een mooie toevoeging zijn.