Dit recept is voor circa 450 gram granola:
- 200 g vlokken, haver, spelt of boekweit
- 150 g gemengde noten, ongezouten en ongebrand
- 50 g pompoenpitten
- 25 g lijnzaad, gebroken
- 40 g kokosolie
- 30 g honing
- 1 el kaneelpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kardemonpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de kokosolie, honing, kaneel, gember en kardemon in een pannetje en laat het op een zacht vuurtje smelten.
- Doe de havervlokken in een kom.
- Hak de gemengde noten grof en voeg samen met de pompoenpitten toe aan de havervlokken.
- Schenk het oliemengsel er bij en roer het goed door het havermengsel.
- Leg bakpapier op de bakplaat, verdeel het mengsel en verwarm voor 10-12 minuten in de oven.
- Laat de granola afkoelen en voeg als laatste de lijnzaad toe.
- Et voilà, je hebt een heerlijke voorraad zelfgemaakte granola. In een goed afgesloten pot blijft de granola weken goed.