Granola noten & zaden

Dit recept is voor circa 450 gram granola: 

  • 200 g vlokken, haver, spelt of boekweit
  • 150 g gemengde noten, ongezouten en ongebrand
  • 50 g pompoenpitten
  • 25 g lijnzaad, gebroken
  • 40 g kokosolie
  • 30 g honing
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemonpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de kokosolie, honing, kaneel, gember en kardemon in een pannetje en laat het op een zacht vuurtje smelten.
  3. Doe de havervlokken in een kom.
  4. Hak de gemengde noten grof en voeg samen met de pompoenpitten toe aan de havervlokken.
  5. Schenk het oliemengsel er bij en roer het goed door het havermengsel.
  6. Leg bakpapier op de bakplaat, verdeel het mengsel en verwarm voor 10-12 minuten in de oven.
  7. Laat de granola afkoelen en voeg als laatste de lijnzaad toe.
  8. Et voilà, je hebt een heerlijke voorraad zelfgemaakte granola. In een goed afgesloten pot blijft de granola weken goed.