Voor deze pasta zijn drie soorten ongebrande en ongezouten noten gebruikt: walnoten, cashewnoten en hazelnoten. Wil je andere noten gebruiken? Geen probleem, je kunt eindeloos variëren. Het is bovendien heel eenvoudig te maken, binnen 20 minuten is de pasta klaar. Het aantal grammen in noten bepaalt uiteindelijk de hoeveelheid pasta die je overhoudt. Gebruik je 200 gram noten, dan heb je 200 gram notenpasta.
Dit recept is voor circa 200 g notenpasta:
- 200 g noten naar keuze, ongebrand en ongezouten
- 1 el olijfolie, extra vierge
- Snufje zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de noten over de bakplaat.
- Rooster de noten voor 8-10 minuten (niet te donker).
- Doe de noten samen met de olijfolie en een snufje zeezout in de keukenmachine of blender.
- Maal de noten helemaal fijn, neem hier de tijd voor. Het notenmengsel gaat tegen de binnenkant van de keukenmachine aan plakken. Roer het daarom regelmatig door en maal weer verder. Het wordt eerst meelachtig en na een tijdje komt de olie uit de noten vrij. Dan wordt het een mooie, gladde pasta.
- Het eindresultaat: Een lekkere, smeuïge notenpasta.
Tip! Voor een lekker pittige twist: Voeg 1/2-1 tl sambal toe. Maak je gebruik van deze variatie, gebruik deze dan niet in een smoothie. Wel lekker op een boekweitwafel of een lekker stukje zuurdesembrood.