Kabeljauw uit de oven

Vandaag delen we dit heerlijke kabeljauw recept met je. Kabeljauw is een magere vissoort en is rijk aan eiwitten. Combineer de vis met lekker veel groenten en je creëert een maaltijd om de vingers bij af te likken. 🐟🍅🧅🧄😋

Wist je dat een volwassene die niet sport per dag 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig heeft? Voor een duursporter is dit 1,2 gram en voor een krachtsporter 1,8 gram. Eiwit is een belangrijke bouwstof voor de spieren en dat is dan ook de reden dat krachtsporters er meer van nodig hebben. Het eten van vis helpt om op deze getallen te komen.

Eet jij regelmatig vis om voldoende eiwitten binnen te krijgen? We inspireren je graag met dit smakelijke recept. Enjoy! 

Dit recept is voor 1 persoon

  • 125 g kabeljauw⁣
  • 200 g sperziebonen⁣
  • 1 stengel bleekselderij⁣
  • 2 cherry tomaten⁣
  • 1/2 ui, rood⁣
  • 1 teen knoflook⁣
  • 1 el olijven, zwart zonder pit⁣
  • 20 g geitenkaas, zacht⁣
  • 1/2 tl peterselie, gedroogd⁣
  • 1 el pijnboompitten ⁣
  • 1 el wijnazijn, rood⁣
  • schijfje citroen⁣
  • 1 tl roomboter⁣
  • snufje nootmuskaat⁣
  • 1 el olijfolie⁣
  • snufje peper & zeezout⁣

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.⁣
  2. Plaats een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water om de sperziebonen in te koken.⁣
  3. Dop de sperziebonen.⁣
  4. Neem een ruim stuk bakpapier en maak er een bootje van. Bind de uiteinde vast met keukentouw.⁣
  5. Besprenkel de kabeljauw met olijfolie. Maak op smaak met een snufje peper en zout. Leg de kabeljauw  in het bakpapier bootje.⁣
  6. Snijd de bleekselderij en knoflook fijn, de ui in halve ringen. Halveer de olijven, verdeel de tomaten in partjes. Voeg de ingrediënten toe aan de kabeljauw.⁣
  7. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitten over het gerecht. Voeg de wijnazijn, peterselie en het sap van het schijfje citroen toe.⁣
  8. Vouw het bootje dicht. Plaats voor circa 12-15 minuten in de oven.⁣
  9. Kook ondertussen de sperziebonen in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet ze af, voeg een theelepel roomboter en snufje nootmuskaat toe. Serveer de kabeljauw samen met de sperziebonen.⁣