Kipcurry met basmati rijst

Voor de liefhebber van kip is dit een recept om de vingers bij af te likken. Het geheim van dit gerecht zit ‘m in het langzaam stoven van het kippenvlees in de zelfgemaakte curry. Een heerlijke maaltijd waarbij je gebruik maakt van verschillende kruiden en specerijen die het recept de typische oosterse smaak geven. Het toevoegen van basmati rijst maakt het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 2-3 drumsticks
  • 1 /2 ui, groot
  • 1 teen knoflook, vers
  • 3 g gember, vers & geschild
  • 1 paprika, geel
  • 1/2 cayennepeper, vers
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 5 g koriander, vers
  • 1/2 tl honing
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 el kokosolie
  • 60 g kikkererwten, blik
  • 1/2 tl tomatenpuree
  • 85 ml water
  • 35 ml kokosmelk
  • 1 tl Griekse yoghurt
  • schijfje citroen, vers
  • 60 g rijst, basmati
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Schil de gember en verwijder de zaadlijsten uit de paprika en cayennepeper (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Snijd de paprika en cayennepeper in stukken. Doe de cayennepeper, de helft van de ui en de helft van de paprika samen met de knoflook, gember, de koriandersteeltjes, honing en specerijen in een keukenmachine. Verkruimel het bouillonblokje er boven en hak de ingrediënten tot een fijne pasta. Dit kun je ook met een staafmixer doen.
  2. Zet een koekenpan met een 1/2 eetlepel kokosolie op een halfhoog vuur. Bak de drumsticks (met of zonder vel) in 10-15 minuten rondom goudbruin, af en toe even omdraaien.
  3. Zet ondertussen een braadpan met een 1/2 eetlepel kokosolie op een middelhoog vuur. Bak de resterende ui en paprika zo’n 5 minuten. Voeg de pasta toe. Laat 5 minuten op het vuur staan. Giet 85 ml water en 35 ml kokosmelk toe. Spoel de kikkererwten goed af. Voeg samen met de tomatenpuree en korianderblaadjes toe. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak peper en zeezout toe. Doe de drumsticks er bij, leg de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan tot de saus mooi ingedikt is.
  4. Begin 15 minuten voor de curry klaar is, met het koken van de rijst. Maak de curry af met Griekse yoghurt en een schijfje citroen. Serveer samen met de rijst.