Zelf soep maken, wij houden er van! Voeg lekker veel groenten toe en gebruik smaakmakers als ui, knoflook, verschillende kruiden en specerijen om je gerecht op smaak te maken. Voeg wat zaden toe voor een extra bite en je kunt geniet van een lekkere, licht verteerbare maaltijd.
Waarom kant-en-klare soep kopen terwijl je binnen een handomdraai een heerlijk zelfgemaakte soep op tafel kunt zetten?! Graag inspireren we je met een recept voor tomatensoep. Eet smakelijk!
Dit recept is voor circa 2 liter soep:
- 6 tomaten, roma
- 1 courgette
- 2 uien, wit
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 l water
- verse basilicum
- 4 el zonnebloempitten
- 1 mespuntje cayenne peper
- snufje peper & zeezout
Bereiding
- Snijd de tomaten en courgette in blokjes.
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook fijn.
- Zet een grote soeppan op het vuur.
- Laat de pan even warm worden.
- Giet de olijfolie in de pan.
- Voeg de uien toe en bak ze kort.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaten en courgette toe. Bak het geheel zachtjes aan.
- Voeg het water toe.
- Snijd de basilicum een beetje fijn en voeg toe.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Voeg een mespuntje cayenne peper toe.
- Laat de soep 15 minuten op een zacht vuur doorkoken.
- Rooster in de tussentijd de zonnebloempitten op een zacht vuur in een koekenpan zonder olie.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer of in de blender.
- Schep de soep in een kom en voeg per persoon 1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten toe. Maak het gerecht af met wat verse basilicum blaadjes.