Ben jij ook zo gek op ontbijtkoek? Nou, wij zeker! Helemaal als je ‘m zelf maakt. Heerlijk bij een kop thee of koffie. Jammer dat er altijd zoveel suiker in verwerkt wordt. Dat moet toch ook anders kunnen. 🤔
Wat ons betreft is dit recept een mooi alternatief. De ingrediënten die je gebruikt zijn voedzaam en vezelrijk. Je voegt veel minder suiker toe en de koek is voller van smaak. Om je vingers bij op te eten. 😋
Enjoy! 💝
Benodigde ingrediënten:
- 100 g havermeel
- 100 g roggemeel, volkeren
- 175 ml amandelmelk, ongezoet
- 1 ei
- 1/2 el kaneelpoeder
- 2 el honing
- 1,5 el appelstroop
- 1,5 el kokosbloesemsuiker
- 1 el koekkruiden
- 1 tl baksoda
- snufje zeezout
Keukenbenodigdheden
- Oven
- Mengkom
- Cakevorm, middelgroot
- Garde
- Bakpapier
- Handmixer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe het havermeel samen met het roggemeel in een kom en meng het goed door elkaar.
- Doe de amandelmelk, ei, kaneel, honing, appelstroop, kokosbloesemsuiker en koekkruiden in een mengkom en klop het door elkaar met een garde.
- Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel.
- Voeg een snufje zout toe.
- Meng het geheel met een handmixer tot een smeuïg beslag.
- Voeg als laatste de baksoda toe en en meng het geheel nog even door.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Doe het beslag in de cakevorm.
- Bak de ontbijtkoek in 55-65 minuten gaar. De koek is gaar als je met een satéprikker er in prikt en deze er droog uitkomt.