Carrot cake

Cake als ontbijt? Jazeker!! Deze smakelijke carrot cake op basis van amandelmeel zit boordevol voedzame ingrediënt zoals wortel, dadels en noten. Combineer één of twee plak(ken) cake met een bakje kwark naar keuze en wat vers fruit. De ideale energieboost om de dag goed van start gaan. Enjoy healthy food!! 🧡🥕😋

⁣Benodigde ingrediënten:

  • ⁣3 eieren⁣
  • 150 g amandelmeel⁣
  • 85 g winterpeen, geraspt⁣
  • 1 tl koek- speculaaskruiden⁣
  • 45 g kokosolie⁣
  • 15 ml honing⁣
  • 1 tl kaneelpoeder⁣
  • 50 g dadels, ontpit⁣
  • 50 g noten, gemengd & ongezouten⁣
  • 2 tl bakpoeder, wijnsteen⁣
  • snufje zeezout⁣

Keukenbenodigdheden

  • ⁣Cakevorm, middelgroot⁣
  • Bakpapier⁣
  • Oven⁣
  • Handmixer⁣
  • Dunschiller⁣
  • Rasp⁣

Bereiding ⁣

  1. ⁣Verwarm de oven voor op 170 graden.⁣
  2. Schil de wortel met een dunschiller en rasp de wortel. Doe de wortelrasp in een kommetje.⁣
  3. Klop de eieren luchtig.⁣
  4. Voeg het amandelmeel, koekkruiden en een snufje zout toe aan de opgeklopte eieren.⁣
  5. Mix met een handmixer tot een beslag.⁣
  6. Voeg de wortelrasp toe, nog even mixen.⁣
  7. Zet de kokosolie met de honing en kaneel op een zacht vuur en laat smelten.⁣
  8. Snijd de dadels fijn, hak de noten grof.⁣
  9. Voeg de kokosolie aan het beslag toe, goed mixen.⁣
  10. Schep de dadels en noten door het beslag.⁣
  11. Voeg als laatste bakpoeder toe en mix het beslag nog even goed.⁣
  12. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.⁣
  13. Bak de cake voor 55-65 minuten in de oven.⁣
  14. Prik met een satéprikker in de cake. De cake is gaar als de prikker er schoon uit komt. ⁣