Chocolade mousse met aardbeien

Zelf chocolade mousse maken is simpel en verrukkelijk lekker. 😋 Dit ontbijt smaakt niet alleen goed het is ook gezond, dus deze wil je zeker niet missen. 

De basis van de mousse bestaat uit rauwe cacao, avocado en banaan. Als je van iets zoeter houdt kun je nog een medjoul dadel toevoegen. 

Wist je trouwens dat rauwe cacao rijk is aan flavonoïden; dat is een antioxidant. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. 

Rauwe cacao is ook een goede bron van magnesium. Een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het goed functioneren van o.a. je hersenen, je stofwisseling, je immuunsysteem en spierwerking.

Verwen jezelf met dit lekkere ontbijt het is om je vingers bij af te likken! 🍫🍓❤️

Ingrediënten mousse

  • 100 ml plantaardige melk, naar keuze
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 avocado
  • 1,5 el rauwe cacaopoeder
  • 1-2 medjoul dadels, vers (optie)

Topping

  • 5 grote aardbeien, vers
  • 1 tl kokosrasp

Keukenbenodigdheden

Blender of staafmixer

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de mousse in de blender of gebruik een staafmixer
  2. Mix de ingrediënten in een paar minuten tot een romige mousse
  3. Schenk de mousse in een schaaltje
  4. Halveer de aardbeien en leg ze op de mousse
  5. Strooi als laatste de kokosrasp er overheen