Homemade granola

Als er iets is wat altijd bij ons in het keukenkastje te vinden is, dan is het zelfgemaakte granola. Het is zo eenvoudig om zelf te maken en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. ⁣

Het is bijvoorbeeld lekker om het specerij Chinese 5 spices toe te voegen. Dat geeft de granola net even die extra bite. Varieer met de zaden en noten die je gebruikt, voeg eens gedroogd fruit of stukjes cacao toe. ⁣

Een ontbijt waar je ons echt blij mee kan maken is kokosyoghurt met granola en vers fruit Ben jij ook zo gek op homemade granola?! We delen graag dit basisrecept met je. Enjoy healthy food! 😋⁣

Ingrediënten:

  • 200 g vlokken, haver, spelt of boekweit⁣
  • 150 g gemengde noten, ongezouten en ongebrand⁣
  • 50 g pompoenpitten⁣
  • 25 g lijnzaad, gebroken⁣
  • 40 g kokosolie⁣
  • 30 g ahornsiroop of honing⁣
  • 1 el Chinese 5 spices ⁣
  • 1 tl gemberpoeder⁣
  • 1 tl kardemonpoeder⁣

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de kokosolie, ahornsiroop, Chinese 5 slices, gember en kardemon in een pannetje en laat het op een zacht vuurtje smelten.⁣
  3. Doe de vlokken in een kom.⁣
  4. Hak de gemengde noten grof en voeg samen met de pompoenpitten toe aan de vlokken.⁣
  5. Schenk het oliemengsel er bij en roer het goed door het vlokkenmengsel..⁣
  6. Leg bakpapier op de bakplaat, verdeel het mengsel en verwarm voor 10-12 minuten in de oven.⁣
  7. Laat de granola afkoelen en voeg als laatste de lijnzaad toe.⁣

Et voilà, je hebt een heerlijke voorraad zelfgemaakte granola. In een goed afgesloten pot blijft de granola weken goed.⁣