Cracker groene asperges, ei & Hüttenkäse

Wil je tijdens je lunch eens wat anders eten dan een boterham met kaas?! Dan zul je hier blij van worden!

De combinatie van ei en asperges is wat ons betreft altijd een aanrader. 😋 Hüttenkäse is een lekkere zachte kaas, het heeft geen overheersende smaak en is daarmee een mooie aanvulling op deze maaltijd. Hüttenkäse verhoogt het eiwitgehalte van dit gerecht, dit zorgt voor een langer verzadigd en voldaan gevoel. Enjoy!

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 2 crackers, naar keuze
  • 200 g groene asperges
  • 1 ei
  • 60 g Hüttenkäse
  • 1 tl peterselie, vers
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Kook het ei zachte, circa 3-4 minuten en pel het.
  2. Snijd het harde gedeelte van de achterkant van de asperges. Kook de asperges in 3-4 minuten beetgaar.
  3. Besmeer de crackers met de hüttenkäse, maak op smaak met een snufje peper & zout. Leg samen met het zachtgekookte ei en de asperges op een bord. Maak het gerecht af met verse peterselie.