Homemade mueslirepen

Zelf mueslirepen maken is super easy en bovendien erg lekker. Dit recept is een basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt verschillende soorten granen of gedroogd fruit gebruiken. Je kunt andere specerijen toevoegen, bijvoorbeeld Chinese 5 spices i.p.v. kaneel. Wat ook onwijs lekker is is de uiteinden van de repen in verwarmde, pure chocolade dippen, even af laten koelen en smullen maar. 😋⁣ Varieer, experimenteer maar bovenal geniet van deze smakelijke, voedzame repen. 😃⁣

Benodigde ingrediënten voor 8 repen:

  • 130 g havervlokken⁣
  • 100 g noten, gemengd en ongezouten⁣
  • 50 g pompoenpitten⁣
  • 5 medjoul dadels
  • 5 g gemberwortel, geschild⁣
  • 70 ml kokosolie⁣
  • 40 ml ahornsiroop of honing
  • 1 el kaneelpoeder⁣ of Chinese 5 spices
  • 1 tl kardemonpoeder⁣
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder⁣
  • snufje zeezout⁣

Keukenbenodigdheden:

  • Keukenmachine of blender
  • Bakpapier⁣
  • Cakevorm, groot⁣
  • Oven⁣

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.⁣
  2. Doe de havervlokken, noten en pompoenpitten in de keukenmachine (of blender), maal tot een meelachtige substantie.⁣
  3. Ontpit de dadels en voeg samen met de geschilde gemberwortel toe aan het meel, maal nog even kort. Doe het meel in een kom.⁣
  4. Zet een pannetje op een laag vuur met de kokosolie, honing, kaneel en kardemon.⁣
  5. Laat het smelten en voeg toe aan het meel, samen met een snufje zeezout en het bakpoeder.⁣
  6. Meng het geheel door met eenlepel, kneed het daarna met je handen tot een kleverige massa.⁣
  7. Bekleed een grote cakevorm met bakpapier. ⁣
  8. Voeg de kleverige massa toe. Verdeel over de hele bodem, goed aandrukken.⁣
  9. Plaats voor 25-30 minuten in de oven. Het baksel is klaar als het licht gebruind is.⁣
  10. Zodra het baksel klaar is, haal je het uit de cakevorm en laat je het afkoelen op kamertemperatuur.
  11. Snijd het baksel als het afgekoeld is met een scherp mes in 8 gelijke stukken.