Lekker groen soepje

Deze soep heeft haar mooie groene kleur te danken aan alle groene ingrediënten die in dit recept verwerkt zijn. Het gerecht maak je eiwitrijker door een schep Hüttenkäse toe te voegen en pompoenpitten zorgen voor een extra bite.⁣

De soep is eenvoudig en snel te bereiden. Binnen 20 minuten heb je deze gezonde maaltijdsoep op tafel staan. Enjoy healthy food! 🥦🌿💚⁣

De recept is voor circa 2 liter soep

Benodigde ingredienten:⁣

  • 200 g broccoli roosjes⁣
  • 50 g bladspinazie⁣
  • 3 stengels bleekselderij⁣
  • 1 courgette⁣
  • 1 ui⁣
  • 2 tenen knoflook⁣
  • scheut olijfolie⁣
  • 1,25 l water⁣
  • 2 kruiden bouillonblokjes⁣
  • 1 tl curcumapoeder⁣
  • 4 takjes basilicum, vers⁣
  • 4 takjes oregano, vers⁣
  • 3 takjes tijm, vers⁣
  • snufje zeezout & peper⁣

Topping:⁣

  • 1 takje basilicum, vers⁣
  • 1 el Hüttenkäse⁣
  • 1 tl pompoenpitten⁣


Bereiding⁣

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, broccoli in roosjes en de bleekselderij in plakjes.⁣
  2. Zet een soeppan op een middelhoog vuur. Als de pan warm is voeg je een scheut olijfolie toe.⁣
  3. Doe de ui, knoflook en bleekselderij in de pan, samen met de curcuma, peper en zout. Bak voor een paar minuten.⁣
  4. Voeg de broccoli en courgette toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog even kort.⁣
  5. Voeg het water toe, verkruimel de bouillonblokjes en voeg de bladspinazie en de verse kruiden toe.⁣
  6. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op een laag vuur koken.⁣
  7. Haal de pan van het vuur, mix de soep met een staafmixer of in een blender tot een mooie gladde soep.⁣
  8. Schep de soep in een kom en maak af met de topping: takje basilicum, Hüttenkäse en pompoenpitten.⁣