Het is lente! De zon begint vaker te schijnen, de temperatuur loopt langzaam op. Deze verandering van jaargetijde brengt vaak ook een andere voedingsbehoefte met zich mee. Je zult vaker behoefte hebben aan lichter verteerbare maaltijden zoals bijvoorbeeld een salade. Dit recept is echt een smaakbommetje met ingrediënten als groene asperges, rivierkreeft, ei en pistache nootjes. 😋
Het handige van een salade is dat je het makkelijk meenemen. Zo kun je ook buiten de deur genieten van lekker eten. Wil je er een “salad to go” van maken? Gebruik een goed afsluitbare glazen pot. Begin bij het vullen van de pot met de dressing en doe daar alle andere ingrediënten bovenop. Zo blijft de salade lekker fris en kun je ook op je werk, tijdens een picknick of onderweg genieten van een lekkere maaltijd.
Dit recept is voor 1 persoon:
Salade
- 50 g sla, gemengd
- 1/2 avocado
- 50 g rivierkreeft
- 100 g asperges, groen
- 1 ei
- 20 g pistache noten
Dressing
- 1 el olijfolie, extra vierge
- 1 tl balsamicoazijn
- snufje peper & zout
Bereiding
- Kook de asperges beetgaar. Kook een ei hard en snijd de avocado in plakken. Hak de pistache noten grof.
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Maak de salade op in een kom en sprenkel de dressing er overheen.