Salade groene groenten

Salade

Deze salade is op basis van boekweit, een vrucht die lijkt op een graankorrel, maar het is geen graan. Dit pseudograan past daarmee perfect in een glutenvrij voedingspatroon.

De maaltijd bevat verschillende soorten groene groenten als broccoli, asperges en jonge velderwtjes. De peperachtig smaak van radijs geeft de salade een pittige bite, de aardbeien vullen het gerecht mooi aan door de zoete smaak. Een kleurrijke, voedzame maaltijd boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Geniet van deze boekweitsalade tijdens je lunch of diner. Eet smakelijk!

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 50 g boekweit, droge korrel
  • 50 g hüttenkäse
  • 75 g broccoli
  • 75 g asperges, groen
  • 50 g jonge velderwtjes, vriezer
  • 4 radijs
  • 40 g aardbeien
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen, vers
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui, rood
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Kook de boekweit volgens de verpakking. Voeg wat zout aan het water toe. Als de boekweit gaar is giet je deze af en laat je het even rusten in de pan.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosje. Verwijder de harde achterkant van de asperges.
  3. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, de radijs in plakjes en de aardbeien in partjes.
  4. Kook de broccoli en asperges in 3 minuten beetgaar.
  5. Plaats een wokpan op een middelmatig vuur en laat de pan warm worden. Giet de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook.Voeg de velderwten en radijs toe en roerbak kort.
  6. Voeg de gekookte broccoli en asperges toe. Schep de groenten door elkaar en maak op smaak met het sap van de citroen en een snufje peper en zout. Nog 1 minuut roerbakken.
  7. Schep de hüttenkäse door de gekookte boekweit. Doe de boekweit samen met de aardbeien bij de groenten en meng het goed door elkaar.
  8. Je maaltijd is klaar. Smakelijk eten!

Ben jij ook zo gek op maaltijdsalades?! Dan vind je onze couscoussalade met zoetzure courgette vast ook lekker.