Salade rode biet met Hüttenkäse en walnoot

Wil je eens wat anders eten dan een boterham met kaas tijdens je lunch?! We inspireren je graag met eenvoudig te bereiden recepten die niet alleen lekker zijn maar ook voedingsstoffen bevatten waar je lichaam blij van wordt. De combinatie Hüttenkäse en walnoot is altijd een goed idee wat ons betreft. 😋 Combineer je dit met rode biet, dan wordt het helemaal smullen geblazen. Regelmatig rode biet eten kan je ook nog eens gezondheidsvoordelen opleveren als:⁣

  • Een ontstekingsremmend effect. Dit komt door de stof betalaïnen die rode biet bevat.⁣
  • Het bevorderen van breingezondheid. Rode biet bevat nitraat. Nitraat verwijdt de aderen waardoor de bloedtoevoer richting de hersenen wordt bevorderd.⁣
  • Het verlagen van de bloeddruk. Een effect wat ook wordt veroorzaakt door de vaatverwijdende werking van nitraat.
  • Het bereiken van een gezond gewicht. Hoewel rode bieten weinig calorieën bevatten, ze zitten boordevol vezels. Vezels geven een langer verzadigd gevoel waardoor hongergevoel afneemt.⁣

Reden genoeg om deze lekkere salade te maken. 😉 We delen graag het recept met je.

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 35 g gemengde sla⁣
  • 75 g rode biet, gekookt⁣
  • 60 g linzen, uit blik⁣
  • 20 g walnoten⁣
  • 2 el hüttenkäse⁣
  • 6 bramen⁣ of een handje blauwe bessen
  • 1 el olijfolie, extra vierge⁣
  • 1 tl azijn, balsamico⁣
  • snufje peper & zeezout⁣

Bereiding

Snijd de rode biet in kleine stukjes, hak de walnoten grof en halveer de bramen. Spoel de linzen goed af met water, er mag geen schuim meer van af komen.⁣ Voeg alle ingrediënten samen. Schenk de dressing over het gerecht.