Ben je op zoek naar een recept voor een lekkere maaltijdsalade? We inspireren je graag met dit gerecht op basis van tonijn, ei en appel. Voeg er sla en sperziebonen aan toe en je eet lekker veel groenten tijdens je lunch of diner. Sprenkel er wat olijfolie en azijn overheen als finishing touch en je hebt een lekker smaakbommetje op je bord. Zo zie je maar, gezond en lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Smakelijk eten! 😋
Dit recept is voor 1 persoon:
- 50 g sla
- 1/2 zoete appel, klein
- 75 g haricots verts
- 50 g augurk, zoetzuur
- 1 tl kappertjes
- 5 kalamata olijven
- 1 ei
- 85 g tonijn uit blik, olijfolie
- 1/2 citroen, vers
- 1 el azijn, rode wijn
- 1 el olijfolie, extra vierge
- snufje peper & zeezout
Bereiding
- Kook het ei, hardgekookt.
- Snijd de zoete appel doormidden, je gebruikt maar een helft. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes, doe dit in een kommetje en besprenkel met een beetje citroensap.
- Doe de sla in een kom. Sprenkel de rode wijnazijn er over.
- Kook de haricots verts in circa 5 minuten beetgaar.
- Snijd de augurken en de kappertjes in kleine stukjes.
- Ontdoe de olijven van de pit en halveer ze. Pel het ei en snijd in vier partjes.
- Giet de tonijn af.
- Tijd om het bord op te maken. Begin met de sla, doe de appelstukjes er bovenop. Haricots verts over de appel samen met de augurken, kappertjes en olijven. Verdeel de tonijn over de salade en leg het ei er boven op. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie, citroensap, rode wijnazijn, snufje peper & zout.